Kincses rizs
Azért így neveztem el, mert nagyon gazdag ízvilágú, és minden falatban van valami kis extra íz. Őszi-téli időhöz tökéletes kis könnyű ebéd.
Így készül 2 főre:
készítek két adag jázminrizst, (vagy basmati is jó,) félreteszem. (Akkor finom, ha inkább párolódik, ne legyen vizes és szétfőtt, és ez lesz a sós íz az ételben, úgyhogy sós vízben főzzétek)
Elkészítem a fűszeres mixet;
2-3 ek kókuszzsíron megpirítok egy fej guszta darabokra vágott hagymát,
hozzáadok kb. 2 ek vörösáfonyát,
fél fej céklát, (ezt is kis guszta darabokra, nagyjából egyforma méretűekre darabold a zöldségeket).
Mikor már puha a cékla is, lehúzom a tűzről,
hozzáadok 1 kk kardamom port,
1kk fahéjat és
1 kk curry port,
összekeverem, majd a rizst is hozzáteszem, átkeverem a tűzön, hogy picit megpiruljon a rizs is, és átvegye a zamatát a fűszeres mixnek.
Tálaláskor megszórom 5-6 db pirított mogyoróval, amit nagyjából feldarabolok.
Jó étvágyat!
Pankamama