2019. feb 07.

Kincses rizs

írta: pankamamakonyhaja
Kincses rizs

45705381_249134902445905_1500537504502120448_n.jpg

Azért így neveztem el, mert nagyon gazdag ízvilágú, és minden falatban van valami kis extra íz. Őszi-téli időhöz tökéletes kis könnyű ebéd. 

Így készül 2 főre:

készítek két adag jázminrizst, (vagy basmati is jó,) félreteszem. (Akkor finom, ha inkább párolódik, ne legyen vizes és szétfőtt, és ez lesz a sós íz az ételben, úgyhogy sós vízben főzzétek)

Elkészítem a fűszeres mixet;

2-3 ek kókuszzsíron megpirítok egy fej guszta darabokra vágott hagymát,

hozzáadok kb. 2 ek vörösáfonyát,

fél fej céklát, (ezt is kis guszta darabokra, nagyjából egyforma méretűekre darabold a zöldségeket).

Mikor már puha a cékla is, lehúzom a tűzről,

hozzáadok 1 kk kardamom port,

1kk fahéjat és

1 kk curry port,

összekeverem, majd a rizst is hozzáteszem, átkeverem a tűzön, hogy picit megpiruljon a rizs is, és átvegye a zamatát a fűszeres mixnek.

Tálaláskor megszórom 5-6 db pirított mogyoróval, amit nagyjából feldarabolok. 

Jó étvágyat! 

Pankamama

pankamama_01_ok.jpg

 

Szólj hozzá