Pankamamaszala egyszerű indiai RECEPT
Egy kis fűszeres, indiai ihletettségű gyorsan elkészíthető fogás, amivel tuti jól átmelegszetek!

▪️mi kell hozzá?▪️
- 3 ek olaj, ghi, vagy kókuszzsír,
- 1 ek zúzott friss gyömbér,
- 1 db egész fahéj (de intenzívebb az íze, ha 1 kk őröltet raktok bele),
- 2 db szegfűszeg, 2 db babérlevél, fél kk őrölt kardamom,
- 2 kk methillevél (elhagyható),
- 2 kk őrölt koriander, csili amennyi jól esik (én egy db pici paprikát daraboltam bele, úgy kellően pikáns lett),
- kb. 4 db paradicsom apróra vágva (2/3 annyi legyen feldarabolva, mint a bab)
- 50 dkg főtt vesebab,
- só,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 kk garam maszala fűszerkeverék.

▪️A zsiradékba beletesszük a fűszereket, kb. fél percig kevergetve hevítjük (kivéve a garam massalát, mert azt a végén keverjük bele), aztán hozzáadjuk a paradicsomot, és ha szétfőtt, hozzáadjuk a babot is, majd a garam maszalát, és a fokhagymát. Miután besűrűsödött, levesszük a tűzről, és pitával, vagy főtt bashmati vagy jázmin rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Pankamama
