2019. már 19.

Rusztikus bordó fasírt

írta: pankamamakonyhaja
Rusztikus bordó fasírt

zöldség power finomság (vegán recept)

2019-03-18_10_49_55.jpg

 

..Na... az én kreatív konyhámban valószínű, hogy semmit sem lehet sehogy sem kategorizálni, vagy hogy konkrét nevet kapjon valami, dehát valahogy hívni kell a gyereket... Így lett ennek a neve:

Rusztikus bordó fasírt

Hozzávalók: 
▫️ 1 db közepes cékla 
▫️ 2 ek vörösborecet
▫️ 10 dkg csiperke gomba
▫️ 1 db közepes fej vöröshagyma
▫️ 400 g főtt vörös vesebab
▫️ fél kiskanál szilvalekvár (extrémen hangzik, de nagyon szép íze lesz a céklával )
▫️ kb. 4-5 ek liszt, vagy alternatív lisztek, pl: 1-2 ek keményítő+ 3 ek rizsliszt összekeverve (igazából amennyit felvesz... de figyeljünk rá, hogy ne legyen az egész lisztízű, ha már ennyi finomság lesz benne, ne nyomjuk el)

▪️ A céklát lereszeljük ujjak nélkül (ez néha összejön!), és a vörösborecettel, sóval, borssal, a kis szilvalekvárral plusz némi vízzel fedő alatt megpároljuk.

▪️ Amikor elkészült, hozzáöntjük az előzetesen villával szétnyomkodott, krémes babhoz. 

▪️ Ezután elkészítjük a gombát is, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a szintén pötire szecskázott gombadarabokat. 

▪️ Amikor szépen megpirultak, az egészet összekeverjük, adunk hozzá még egy adag borsot, ha kicsit tartalmasabban szeretjük és ropogósabban, amikor kókuszzsírt/olívaolajat és a lisztet. 

▪️ Előveszünk egy evőkanalat, picit megolajozzuk, és azzal kimérünk egy csinos adagot, 
ezután roppant kecses mozdulatokkal rácsapjuk a kanál tartalmát a sütőpapírra. Szépen sorban lövöldözzük rá, megdagulni nem fognak, lehet bátran szorosan felpakolni őket. 

▪️ Alacsonyabb hőfokon, kb. 150 fok körül sütjük őket, kb. 20-25?! percig, azért biztonság kedvéért teszteljük, hogy mikor nem olyan folyós már... Ennek kicsit az is jót tesz, ha inkább aszalódik, mint leég, hiszen majdnem minden megsült már, de mivel majdnem mindennek elég nagy a víztartalma, előfordulhat, hogy közben kinyom magából még egy kicsit.

2019-03-18_10_25_46-1.jpg

Köretnek a képzeletetek szab határt, én ezt most tepsis héjában sült krumplival és retekcsírával ettem, de szendvicsbe, zöldséges wrapbe, magában egy almával is finom uzsonna lehet belőle!

Jó étvágyat! 

Pankamama

pankamama_01_ok.jpg

Szólj hozzá